Австралия е толкова далеч от нас, че знаем малко за нейната кухня. За да научите малко повече за тази страна днес ще ви споделим рецепта за един от традиционните австралийски десерти, наречен leamington.
Това ефирен порест сладкиш , напоен с шоколадов сироп и овалян в кокосови стърготини, наподобавя малко нашия кекс, но в пъти по- вкусен. И възрастните, и децата ще полудеят по този прост деликатес.
Съставки
Яйце 3 бр.
Захар 200 гр
Слънчогледово олио 100 мл
Мляко 250 мл
Бакпулвер 0,5 супени лъжици
Ванилова захар 1 супена лъжица
Пшенично брашно 250 гр
Какао на прах 1 супена лъжица
Черен шоколад 50 гр
Кокосови стърготини на вкус
Подготовка
В купа смесете яйцата и 150 г захар, добавете ванилова захар и разбийте с миксер или пасатор за около 3 минути.
Добавете 125 мл мляко и разбийте още три минути.
След това добавете растително масло, бакпулвер, брашно и разбъркайте тестото до гладкост.
Изсипете тестото в съд, застлан с намаслена хартия, около 20 сантиметра на 20 сантиметра.
Изпратете формата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за половин час.
След като извадите сладкишът, оставете леко да се охлади, след това го обърнете и внимателно извадете хартията.
Добавете останалото мляко и захарта в тенджера, добавете към тях какаото и шоколада. Оставете сместа да заври, като разбърквате от време на време. Охладете до стайна температура.
Нарежете кейка на 16 кубчета. Потопете всяко кубче в соса от всички страни, след което оваляйте в кокоса.
Направете тази торта за вашето семейство и не забравяйте да почерпите приятелите си. Също така, разкажете им за тази рецепта, само ще ви благодарят след това