Ето какво се слага в каймата за уникално СОЧНИ и вкусни кебапчета - всички пропускаме най-важната стъпка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето какво се слага в каймата за уникално СОЧНИ и вкусни кебапчета - всички пропускаме най-важната стъпка:
Ето какво се слага в каймата за уникално СОЧНИ и вкусни кебапчета - всички пропускаме най-важната...
22706
Ето какво се слага в каймата за уникално СОЧНИ и вкусни кебапчета - всички пропускаме най-важната стъпка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не си истински българин, ако не обичаш кебапчета ! Същата шеговита максима спокойно може да важи за всеки средностатистически балканец - та има ли домашна сбирка или събитие на открито без любимите кебапчета, сочно цвърчащи на барбекюто? А ние пък имаме рецептата за перфектните кебапчета - хрупкава коричка и мека и сочна вътрешност, направо слюнката ти потича, като отхапеш! Може да прочетете рецептата за най-вкусните и сочни кебапчета по-долу:

вкусни и сочни кебапчета

Най-вкусните и сочни кебапчета

Продукти: 

500 г свинска кайма (може да се смеси с агнешко)

500 г телешка кайма

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

1 чаена лъжичка черен пипер

1 чаена лъжичка суха мая

1 супена лъжица чесън на прах или гранули

150 мл хладка вода

И още:

50 мл вода

50 мл олио

Приготвяне: 

Първо трябва да уточним, че кебапчетата са по-вкусни, ако използвате смесено месо, може би телешко със свинско или телешко с агнешко, ако избягвате свинско. Смесената кайма подобрява вкуса, вместо да се използва само един вид кайма.

кайма за кебапчета

Най-добре смелете месото на ръка, след което добавете сухите съставки: сол, черен пипер, чесън на прах, мая, сода бикарбонат, за да стане хрупкаво, и накрая добавям хладката вода. Объркайте всичко хубаво на ръка, след което покрийте съда с месото с прозрачно фолио и го оставете да престои една нощ.

На следващия ден отново разбъркайте сместа и започнете да оформяте кебапчетата. Дебелината и дължината на кебапите зависи от вас.

оформяне кебапчета

Още по-лесно е вместо да ги оформяте на ръка, да сложите сместа в плик, да отрежете единия край и така да шприцовате равни по дебелина и дължина тръбички.

кебапчета шприцоване

Това е много по-бързо и по-лесно. След това загрейте тиган на среден огън с много малко олио, колкото да се запържат отгоре, а може да ги изпечете и на скара. Запържете кебапчетата, докато хванат коричка от всички страни, като от време на време обръщате.

Преди да ги извадите от тигана, където са се пържили, смесете 50 мл вода с 50 мл олио и намажете със сместа кебапчетата с кухненска четка, за да добият още по-хрупкав загар. Приберете ги в тенджера, за да не изстинат, докато пържите останалите.

кебапчета на тиган

Накрая, когато всички кебапчета се изпържат, запечете леко хлебче или две филийки и си напраете вкусен сандвич от кебапче. Може да добавите заквасена сметана, лук, чесън, лютеница или кой каквото обича.

тост с кебапчета

От 1 кг кайма излизат около 40 кебапчета, така че ако са ви твърде много, можете да ги замразите или просто да направите по-малко.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft