Лесна и евтина рецепта за всеки джоб. Вкусна, здравословна и засищаща пица с картофена основа .
Картофена пица без тесто
Продукти:
- 2 картофа
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 чушка
- 3 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаша мляко 200 мл
- 200 г брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 шепа ситно нарязан пресен магданоз
- настърган кашкавал, домати
Приготвяне:
1. Картофите се настъргват, потапят се в студена вода и се оставят за 20 минути. През това време запържваме лука за 2-3 минути, след което добавяме настърган морков и продължаваме да задушаваме още 2-3 минути.
Снимка: YouTube
Накрая се добавя ситно нарязана чушка и отново се оставя да къкри още 2-3 минути. Оставете зеленчуците настрани и ги оставете да изстинат.
2. В по-дълбока купа разбийте яйцата с малко сол и черен пипер, след което добавете млякото, пресятото брашно, бакпулвера. Загладете добре сместа, за да няма бучки.
Снимка: YouTube
Добавете зехтина и разбъркайте, за да се смеси.
3. Отцедете картофите от водата и ги смесете със задушените зеленчуци. Добавете шепа ситно нарязан пресен магданоз. Изсипете цялото съдържание с готовата яйчено-брашнена смес и разбъркайте.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
4. Застелете голямата тава с хартия за печене и я намажете с малко мазнина отгоре. Изсипете част от готовата смес (или цялата) и оформете "пица" (кръгла кора). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Снимка: YouTube
5. Извадете изпечената кора, подредете я с кръгчета домати и отгоре поръсете настърган кашкавал, след което върнете да се запече за още 15 минути.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!