20 Април 2021
4509
Снимков материал: pixabay.com
Повечето забравят да готвят така, но напразно! Пилешкото филе се оказва сочно и вкусно!
Много хора забравят за такова просто и винаги вкусно ястие! В него всичко е перфектно: вкус, сочност, сервиране. Точно така, това е пиле на жулиени! Да готвим!
Състав:
- пилешко филе, 500 г;
- лук, 2 глави;
- масло, 30 г;
- гъби, 400 г;
- настърган кашкавал, 150 г
За да приготвите соса, от който се нуждаете:
- брашно 2 супени лъжици;
- масло, 30 г;
- заквасена сметана, 150 г;
- готварска сметана, 200 мл;
- сол и черен пипер - на вкус
Рецепта:
- Сварете пилешко филе в подсолена вода.
- Нарежете лука на малки кубчета.
- Запържете лука в масло до златисто кафяво.
- Нарежете гъбите на кубчета и запържете заедно с лука. За да запазите гъбите сочни, задушете под капак за 10 минути. Оставете да се охлади.
- Нарежете филетата на парчета и смесете с гъби.
- Запържете брашното на сух тиган, след това смесете с масло и запържете още няколко минути, залейте със заквасена сметана, разбъркайте. Изсипете готварската сметаната и отново разбъркайте.
- Поставете гъби и месо в соса, разбъркайте всичко до гладка смес и изключете котлона.
- Разпределете във форми, поръсете с настърган кашкавал и изпратете във фурната за 5-10 минути, за да превърнете сиренето в кора.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари