Пикантен лук с домати за 5 минути
Повечето домакини имат три решения за зеленчуци: варени, гювеч и салати.
Но това ли е всичко, което може да се приготви от зеленчуци? Има вариант за домати, вкусът е изключителен, дори сърцето се радва.
В рецептата, от която се нуждаете от мед, именно той придава на ястието тази забележка, невероятен вкус и не като другите. В резултат на това не можете да различите вкуса, той едновременно има сладост, киселост и пикантна острота. Ето такъв ентусиазъм със собствените си ръце.
За идеална разядка ще ви трябва:
- домати - 5 средни;
- 3 глави лук;
- 4 скилидки чесън;
- лимонов сок 20-30 мл;
- олио 30-45 мл;
- мед половин супени лъжица;
- щипка босилек, червен пипер, сол;
Как да си приготвим лека закуска
Доматите се измиват и се нарязват на кръгчета половин сантиметър.
Лукът се почиства от люспи, нарязва се на пръстени.
Нарежете чесъна.
Медът се смесва с лимоновия сок, там се добавя олио, всички подправки се изсипват. Маринатата се разбърква и на вкус, ако е необходимо, се изправя с допълнителни подправки.
В чист буркан наредете домати кръгчета, слой лук пръстени, поръсете с чесън, отново домат-лук-чесън, докато свършат всички зеленчуци. Сосът се изсипва отгоре, покрива се буркана и се разклаща добре за равномерност.
Предястието ще отнеме половин час в хладилника, за да поеме всички аромати.