По-добро от пилешките хапки! Няма да се сетите да панирате този зеленчук така, но е вълшебно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-добро от пилешките хапки! Няма да се сетите да панирате този зеленчук така, но е вълшебно:
По-добро от пилешките хапки! Няма да се сетите да панирате този зеленчук така, но е вълшебно:
8549
Източник: За Жената
По-добро от пилешките хапки! Няма да се сетите да панирате този зеленчук така, но е вълшебно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези пържени хапки от патладжан са толкова вкусни, че мога да ги ям всеки ден, а и не са трудни за приготвяне.

Не е трудно да приготвите патладжан на пара, но опитайте по този начин, вкусът е фантастичен. Много приличат на пилешки хапки, но всъщност в тях няма нито късче месо.

Е, когато всичко се смеси и вкусовете поемат, не мога да опиша колко е вкусно.

Не са никак мазни и се приготвят бързо, а също така са страхотно ястие, когато нямате време или имате гости.

Патладжанът е много вкусен, особено ако е приготвен правилно. Това означава д гоа подправите добре, да добавите див лук или чесън...

По-нататък можете да прочетете как да приготвите най-вкусните Патладжанени хапки , като добавите към тях 1 съставка, за която може би не сте се сетили досега. Ето какво ви трябва:

Най-вкусните патладжанени хапки

Продукти:  

  • 1 патладжан
  • половин чушка
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 150 г пшенично брашно
  • 150 мл студена бира
  • сол и черен пипер
  • олио за пържене

За соса:

  • 125 мл гъсто кисело мляко (заквасена сметана)
  • 1 супена лъжица майонеза
  • 1 скилидка чесън
  • магданоз
  • черен пипер

Приготвяне: 

Отстранете листата от патладжана до стъблото. Нарежете го наполовина, а след това на по-дебели колелца (дебели около един пръст).

Всяко кръгче патладжан нарежете на ленти (дебели пръст и половина) и след това на средно големи кубчета. Пригответе целия патладжан по този начин, докато получите много кубчета.

патладжан шайби

Снимка: youtube

Обелете лука и го нарежете на много малки кубчета, след това направете същото с половината чушка.

Загрейте олио в тиган с незалепващо покритие на среден огън. В загрятото олио се добавят лукът и патладжанът и всичко се запържва на умерена температура, докато омекнат и пуснат прекрасния си аромат. Преди края на готвенето добавете сол и черен пипер на вкус.

патладжан с чушки

Снимка: youtube

В подходяща по-дълбока купа разбийте с вилица яйцата, добавете пресятото брашно, сол и черен пипер, след което разбийте на хомогенна смес.

паста паниране

Снимка: youtube

Постепенно започнете да наливате студена бира в сместа и изравнете съставките. Изсипете запържените зеленчуци в бирената смес и разбъркайте всичко, докато всички парчета се покрият добре.

зеленчуци в панировка

Снимка: youtube

Сместа ще стане по-гъста при разбъркване, ако е много течна, може да добавите още брашно.

В тиган с незалепващо покритие се загрява олио на умерена температура, с дълбочина 1-2 см. С помощта на две лъжици изсипете готовата смес в загрятото олио, за да придобие форма.

патладжанени хапки

Снимка: youtube

Пържите се пържат до златисто и хващане на хубава коричка (пържат се сравнително бързо).

панирани патладжанени хапки

Снимка: youtube

Извадете панираните патладжанени хапки върху хартия, а преди края пригответе соса, като смесите гъстото кисело мляко, майонезата, настъргания чесън, ситно нарязания магданоз и черния пипер.

патладжанени хапки със сос

Снимка: youtube

Потопете хапките в соса и се насладете на това вкусно ястие.

патладжани панирани в сос

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft