По-мързеливо няма накъде! Слагаш всичко в плика, затваряш, джуркаш и после само печеш - върховен ябълков сладкиш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-мързеливо няма накъде! Слагаш всичко в плика, затваряш, джуркаш и после само печеш - върховен ябълков сладкиш:
По-мързеливо няма накъде! Слагаш всичко в плика, затваряш, джуркаш и после само печеш - върховен...
5034
По-мързеливо няма накъде! Слагаш всичко в плика, затваряш, джуркаш и после само печеш - върховен ябълков сладкиш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви се хапва вкусен сладкиш , но не обичате да се цапате с тестото или пък да миете куп чинии след готвене, тогава имаме за вас този бърз и необичаен начин за приготвяне на тесто в плик ! С него ще си приготвите вкусен ябълков сладкиш за нула време. Ето рецептата за ябълков сладкиш в плик :

Ябълков сладкиш в плик

Продукти за тестото:

брашно - 280 г

захар - 25 г

сол - 3 г

ванилова захар - 5 г

мая - 4 г

яйце - 1 бр.

разтопено масло - 20 мл

топло мляко - 150 мл

За плънката:

ябълки - 2 бр.

масло - 50 г

захар - 50 гр.

Приготвяне:

Поставете всички продукти за тестото в плик (използвайте от по-плътните самозалепващи се пликове).

тесто в плик рецепта

Сега започнете да месите плика с ръце, докато се получи хомогенна маса. Оставете тестото на топло място за 1 час.

Извадете тестото от плика - вече е втасало.

тесто в плик

Омесете тестото отново и го поставете в съда за печене. Предварително намажете формата с малко масло.

тесто за сладкиш

Покрийте съда с кърпа и оставете на топло място за втасване за 30 минути. През това време тестото ще втаса, ще стане меко и въздушно.

ябълков сладкиш

За пълнежа обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Поставете ябълките върху тестото.

Настържете замразеното масло и поставете върху ябълките.

ябълков сладкиш с тесто с мая

Поръсете със захар и печете във фурна, загрята до 180 градуса за 25 минути.

ябълков сладкиш със захар

Сладкишът се надига перфектно по време на печене, става много въздушен и вкусна. И най-важното е, че приготвянето на тестото за този ароматен ябълков сладкиш  е истинско удоволствие.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft