Сигурно сте чували за баница от стар хляб - дори да сте скептични за резултата, днес ще ви докажем, че тази баница не само е вкусна колкото обикновената, но и много по-лесна за приготвяне. 10 минути - толкова ви трябват, за да я подредите в тавата, а след това остава само да я пъхнете във фурната до вкусна златиста коричка.
Баница от стар хляб
Продукти:
6 филии сух хляб
70 гр.кашкавал
70 гр.сирене
300 гр.кисело мляко
1/2 ч.л.сода бикарбонат
шарена сол - на вкус
20 гр.масло
4 яйца
Приготвяне:
Нарежете сухия хляб на малки кубчета, отделно настържете кашкавала и натрошете сиренето. В купа разбийте яйцата, добавете предварително смесените кисело мляко и сода, разбъркайте. В намазана форма за торта (18 см диаметър) с половината масло, поставете половината кубчета хляб, полейте равномерно с половината яйчена смес и поръсете с половината кашкавал, сирене и шарена сол. Отново е ред на другата половина продукти в същия ред: хляб, яйчена смес, кашкавал, сирене и шарена сол. Отгоре разпределете останалото масло на филийки. Печете в предварително нагрята на 180 градуса на долен реотан първите 10 минути, а после на горен и долен до желания от вас загар.
Уникална, бърза и много вкусна мързелива баница за закуска!
Добър апетит!