За тази рецепта за Мързелива баница са ви необходими само 5 минути, за да смесите съставките. Това, което я отличава от другите подобни изсипани баници е начинът на изливане - а именно, тестото не трябва да се меси, а да се загребва с лъжица и постепенно да се добавя в тавата... Ето какво ви трябва, за да си приготвите супер бързата Гола баница без кори :
Гола баница без кори
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 1-2 чаени лъжички сол на вкус
- 1,5-2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 малка бучка сирене (100-200 гр.
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с вилица, добавете сол и бакпулвер. Разбъркайте добре, за да няма бучки. В яйчената смес добавете ситно натрошено сирене, една чаша заквасена сметана (може и без сметана).
Разбъркайте, за да се комбинират. Към сместа добавете нарязания на кубчета бекон, разбъркайте, след което добавете брашното и млякото. Ако се получи много гъсто тесто, добавете още малко прясно мляко, вода или кисело мляко, а ако е рядко, добавете още малко брашно.
Сместа трябва да е по-гъста от тази за палачинки, полутечна. Поставете на котлона средно голям тиган или тава за печене с кубче масло, докато се разтопи и загрее.
С намаслена в сгорещената мазнина лъжица се гребва от тестото и се пуска в тавата. Гребвайте лъжица по лъжица и слагайте в тавата, като преди всяко загребване намазвайте малко лъжицата в сгорещеното олио.
Повтаряйте процеса до изчерпване на цялата смес. Сместа може да се изсипе наведнъж, но така се отделя много по-добре и има по-добра текстура. Междувременно включете фурната да загрява до 180 градуса.
Сложете баницата да се пече за около половин час или докато се зачерви приятно отгоре.
Изпечената баница се покрива с кърпа и се оставя да се охлади за 10 минути.