По-мързеливо от това здраве му кажи! Супер бърза ГОЛА БАНИЦА без кори:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-мързеливо от това здраве му кажи! Супер бърза ГОЛА БАНИЦА без кори:
По-мързеливо от това здраве му кажи! Супер бърза ГОЛА БАНИЦА без кори:
44397
По-мързеливо от това здраве му кажи! Супер бърза ГОЛА БАНИЦА без кори:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За тази рецепта за Мързелива баница са ви необходими само 5 минути, за да смесите съставките. Това, което я отличава от другите подобни изсипани баници е начинът на изливане - а именно, тестото не трябва да се меси, а да се загребва с лъжица и постепенно да се добавя в тавата... Ето какво ви трябва, за да си приготвите супер бързата Гола баница без кори :

Гола баница без кори

Необходими продукти: 

  • 5 яйца
  • 1-2 чаени лъжички сол на вкус
  • 1,5-2 чаени лъжички бакпулвер
  • 1 малка бучка сирене (100-200 гр.
по желание)
  • 1 чаша заквасена сметана (180 гр.)
  • 100 бр. -150 гр. бекон
  • 5 чаши брашно (от 150 мл)
  • 200 мл прясно мляко
  • 100-150 гр. масло/маргарин/мас
  • Начин на приготвяне: 

    Разбийте яйцата с вилица, добавете сол и бакпулвер. Разбъркайте добре, за да няма бучки. В яйчената смес добавете ситно натрошено сирене, една чаша заквасена сметана (може и без сметана).

    Разбъркайте, за да се комбинират. Към сместа добавете нарязания на кубчета бекон, разбъркайте, след което добавете брашното и млякото. Ако се получи много гъсто тесто, добавете още малко прясно мляко, вода или кисело мляко, а ако е рядко, добавете още малко брашно.

    Сместа трябва да е по-гъста от тази за палачинки, полутечна. Поставете на котлона средно голям тиган или тава за печене с кубче масло, докато се разтопи и загрее.

    С намаслена в сгорещената мазнина лъжица се гребва от тестото и се пуска в тавата. Гребвайте лъжица по лъжица и слагайте в тавата, като преди всяко загребване намазвайте малко лъжицата в сгорещеното олио.

    Повтаряйте процеса до изчерпване на цялата смес. Сместа може да се изсипе наведнъж, но така се отделя много по-добре и има по-добра текстура. Междувременно включете фурната да загрява до 180 градуса.

    Сложете баницата да се пече за около половин час или докато се зачерви приятно отгоре.

    Изпечената баница се покрива с кърпа и се оставя да се охлади за 10 минути.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft