По-сочен и по-вкусен от торта! За този стар сладкиш не ви трябва миксер, а само 5 минути време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-сочен и по-вкусен от торта! За този стар сладкиш не ви трябва миксер, а само 5 минути време:
По-сочен и по-вкусен от торта! За този стар сладкиш не ви трябва миксер, а само 5 минути време:
24938
По-сочен и по-вкусен от торта! За този стар сладкиш не ви трябва миксер, а само 5 минути време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Докато печете този сладкиш с ябълки и орехи , от кухнята се носи прекрасен и неустоим аромат. Приготвя се много бързо и просто. Всички съставки се смесват в една купа, като не ви е необходим миксер, можете да разбъркате сместа с вилица или телена бъркалка.

След като се изпече сладкишът, се оставя да изстине, след което се залива с горещия сироп. Сладкишът е сочен и много вкусен, топи се в устата. Ето какво ви трябва, за да си приготвите този невероятен вариант на реването - Сочно реване с ябълки и орехи:

Сочно реване с ябълки и орехи

Продукти: 

  • 2 яйца
  • 200 г захар
  • 200 мл прясно мляко
  • 50 мл олио
  • 200 г грис
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 голяма настъргана ябълка
  • 1 чаша (от 200 мл) смлени орехи
  • 1 пак. бакпулвер (10 г)
  • 1 пакетче ванилова захар (10 г)

За сиропа:

  • 400 мл вода
  • 4 супени лъжици захар
  • 1 пакетче ванилова захар (10 г)

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте яйцата с вилица и тел, след което добавете 200 мл мляко и 50 мл олио. Разбийте отново, за да стане гладка сместа, след което добавете 200 г захар.

Разбийте добре, докато захарта започне да се разтваря. След това добавете 200 г грис, 3 супени лъжици брашно, 1 пакетче бакпулвер и 1 пакетче ванилова захар. Разбийте отново, докато сухите съставки се поемат в течната смес и се получи хомогенно течно тесто без бучки.

разбити яйца

тесто за реване

Добавете една настъргана ябълка към тази смес (обелете и настържете от едрата страна на рендето), след което разбъркайте, за да се разпредели. Накрая добавете една чаша смлени ядки и загладете сместа.

тесто с ябълки
тесто с орехи

Вземете средно голяма форма или тавичка с размери 20х30 см и я намаслете, след което я набрашнете (отърсете излишното брашно). Изсипете сместа, заравнете, леко разклатете тавата, за да се разпредели равномерно, след което сложете да се пече в предварително загрята фурна на 220-200 градуса.

тесто в тава

изпечено реване

Печете около половин час или до златисто кафяво. Изпеченият блат се оставя настрана да се охлади добре и едва тогава се приготвя сиропът. Сложете 400 мл вода в тенджера, след което добавете 4 супени лъжици захар и едно пакетче ванилова захар.

След като заври, сиропът се вари 15 минути. Студеният сладкиш се залива бавно с горещия сироп и веднага се нарязва на кубчета (може и преди украсата). 

сиропиране реване

нарязано реване

Отгоре поръсете малко смлени орехи за украса на ябълковото реване .

орехово реване

ябълково реване парче

Оставете да изстине и поеме сиропа, след което сервирайте добре охладено. 

реване с ябълки и орехи

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft