Често месото, купено от магазина, не е най-прясното възможно и в резултат при приготвянето му рискуваме да стане жилаво и твърдо като подметка. Днес сме ви приготвили рецептата за чудна марината, с която всяко месо ще се приготви буквално за 5 минути, като при това стане крехко и сочно.
Продукти:
500 гр.месо по избор
2 яйца
1 с.л.горчица
0,5 с.л.картофено нишесте
1 с.л.растително масло
1 ч.л.сол
0,5 ч.л.пипер микс
2 ч.л.сусам
Приготвяне:
Смесете яйцата, нишестето, горчицата, солта и пипера.
Добавете любимите си подправки. Горчицата може да бъде абсолютно всякаква, в зависимост от това вкусът ще варира леко.
Нарежете месото на удобни за приготвяне парчета и разбъркайте в маринатата.
Покрийте съда с фолио и пъхнете в хладилника. Желателно е да преседи там през нощта.
Но тайната тук е, че месото може да се съхранява так дори за няколко дни!
Остава само да го изпържите, когато решите сами.
В добре загрят тиган с малко олио запържете парчетата месо от двете страни до зачервяване, поръсете със сусам.
Готово е много бързо - по 4-5 минутки от страна.
Остава само да го поднесете със салата и сос по желание!
Добър апетит!