По това време на годината винаги я правя: Торта Наполеон с ябълки е новият хит на сезона

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По това време на годината винаги я правя: Торта Наполеон с ябълки е новият хит на сезона
По това време на годината винаги я правя: Торта Наполеон с ябълки е новият хит на сезона
32783
По това време на годината винаги я правя: Торта Наполеон с ябълки е новият хит на сезона
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Важно при приготвянето на торта "Наполеон" с ябълки:
Първо , за да се приготви перфектната торта, трябва да се използва добре замразено масло. Трябва да го минете на ренде много бързо.

Второ, не месете тестото . Трябва да се събере на бучка, като постепенно се сгъва. Трето , изпечените блатове трябва да се режат, докато са още горещи. В крайна сметка, в охладена форма, те могат да се счупят.


съставки

  • Масло185 г
  • Сметана100 г
  • Пшенично брашно 300 г
  • Яйце1 бр.
  • Яйчен жълтък 3 бр.
  • Мляко900 мл
  • Ванилия
  • Захар 280 г
  • Вода300 мл
  • Ябълка600 г

Приготовление

  • Разбийте яйцето с 1 жълтък. Добавете сметаната и разбъркайте добре.
  • Изсипете пързалка от 225 г пшенично брашно върху работната повърхност. Към него натриваме на едро ренде 125 г охладено масло, като непрекъснато ги бъркаме.
  • Събираме получената маса и изсипваме сместа от яйце-заквасена сметана в нея на няколко пъти. Събираме тестото на бучка. Увийте го в стреч фолио и охладете за 20 минути.
  • Поставете тестото върху леко набрашнена работна повърхност. Нарежете го на 6 равни части.
  • Разточваме ги на най-тънките питки. Разпределете тестото върху лист за печене.
  • Притискаме леко с ръце. Правим малки разрези върху тортата с нож или пробиви с вилица. Слагаме във фурната, предварително загрята до 220 градуса, за 5-6 минути.
  • Готварска сметана. Изсипете 200 г захар и ванилин в тенджера с дебело дъно. Добавете 2/3 от общото количество мляко. Слагаме на печката.

В отделен съд смесете останалото мляко и 2 жълтъка. Разбиваме добре. Добавете 3 с.л. пшенично брашно. Разбърква се до гладкост. На тънка струя изсипете млечно-яйчената смес в тенджерата, като разбърквате енергично. Бъркайте до сгъстяване. Покрийте крема със стреч фолио и оставете да изстине напълно.

Почистваме ябълките, премахваме сърцевината и ги нарязваме на филийки. Разпределяме плодовете в тенджера с вряща вода, смесена с 80 г захар. Гответе ябълките за няколко минути, докато омекнат. След това ги изваждаме от сиропа и ги оставяме да изстинат.

В охладения крем се добавят 60 г размекнато масло. Разбъркайте старателно.
Изрязваме блатовете с необходимия размер. Първо разпределете парчето тесто. Намажете го с крем. След това добавете карамелените ябълки. Редувайте слоевете. След това нареждате останалите блатове, натрошени на едри трохи. 

Изпращаме десерта в хладилника за 3-4 часа.

На втория ден "Наполеон" с ябълки е още по-вкусен! Тортите са напоени със сметана и плодов аромат и получавате най-деликатния деликатес. Това е идеалният избор за чаено парти. Запазете в бележки!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft