Важно при приготвянето на торта "Наполеон" с ябълки:
Първо , за да се приготви перфектната торта, трябва да се използва добре замразено масло. Трябва да го минете на ренде много бързо.
съставки
- Масло185 г
- Сметана100 г
- Пшенично брашно 300 г
- Яйце1 бр.
- Яйчен жълтък 3 бр.
- Мляко900 мл
- Ванилия
- Захар 280 г
- Вода300 мл
- Ябълка600 г
Приготовление
- Разбийте яйцето с 1 жълтък. Добавете сметаната и разбъркайте добре.
- Изсипете пързалка от 225 г пшенично брашно върху работната повърхност. Към него натриваме на едро ренде 125 г охладено масло, като непрекъснато ги бъркаме.
- Събираме получената маса и изсипваме сместа от яйце-заквасена сметана в нея на няколко пъти. Събираме тестото на бучка. Увийте го в стреч фолио и охладете за 20 минути.
- Поставете тестото върху леко набрашнена работна повърхност. Нарежете го на 6 равни части.
- Разточваме ги на най-тънките питки. Разпределете тестото върху лист за печене.
- Притискаме леко с ръце. Правим малки разрези върху тортата с нож или пробиви с вилица. Слагаме във фурната, предварително загрята до 220 градуса, за 5-6 минути.
- Готварска сметана. Изсипете 200 г захар и ванилин в тенджера с дебело дъно. Добавете 2/3 от общото количество мляко. Слагаме на печката.
В отделен съд смесете останалото мляко и 2 жълтъка. Разбиваме добре. Добавете 3 с.л. пшенично брашно. Разбърква се до гладкост. На тънка струя изсипете млечно-яйчената смес в тенджерата, като разбърквате енергично. Бъркайте до сгъстяване. Покрийте крема със стреч фолио и оставете да изстине напълно.
Почистваме ябълките, премахваме сърцевината и ги нарязваме на филийки. Разпределяме плодовете в тенджера с вряща вода, смесена с 80 г захар. Гответе ябълките за няколко минути, докато омекнат. След това ги изваждаме от сиропа и ги оставяме да изстинат.
В охладения крем се добавят 60 г размекнато масло. Разбъркайте старателно.
Изрязваме блатовете с необходимия размер. Първо разпределете парчето тесто. Намажете го с крем. След това добавете карамелените ябълки. Редувайте слоевете. След това нареждате останалите блатове, натрошени на едри трохи.
Изпращаме десерта в хладилника за 3-4 часа.
На втория ден "Наполеон" с ябълки е още по-вкусен! Тортите са напоени със сметана и плодов аромат и получавате най-деликатния деликатес. Това е идеалният избор за чаено парти. Запазете в бележки!