По това време на годината най-много обичаме да консумираме именно такива салати. През есента печем чушки, белим ги и ги прибираме във фризера за зимата.
Можете да я направите дори за коледната трапеза. А продуктите никак не са много – вижте какви са те:
5-6 печени чушки
500 грама цедено кисело мляко
150-200 грама сирене (аз използвах овче, но спокойно може да замените с краве)
3-4 скилидки чесън
по желание: малка шепа орехи за отгоре
Начин на приготвяне:
Ако чушките са замразени, предварително ги премествам в хладилника, за да се размразят. Ако използвам от буркан, ги отцеждам добре. Нарязвам чушките на дребно и ги слагам в подходяща купа.
Изсипвам цеденото кисело мляко. Натрошавам сиренето и пресовам чесъна. Разбърквам всичко много добре и прибирам в хладилника да се охлади за половин час.
Премествам в подходяща чиния и по желание украсявам с малки парченца печени чушки, магданоз и натрошени орехови ядки.