Побългарена лазаня, която ще ви накара да си изближете пръстите пак и пак до последната трохица
10 Юни 2016
16033
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Вкусна и лесна френска рецепта със стар хляб
Комбинацията от домати, моцарела и пармезан, поставени между филийки стар хрупкав хляб, превръща лазанята в нещо повече. Нужните продукти за 4 порции са:
Продукти:
2 с.л.
зехтин
зехтин за намазване на тавата
1 малка глава лук
3 скилидки чесън на паста
1 консервна кутия белени домати
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
1 щипка червен пипер
1 щипка захар
1 дафинов лист
1 франзела или друг стар хляб, нарязани на филийки
180 г моцарела
½ ч.ч. настърган пармезан
Приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
Загрейте олиото в голям тиган на средно-висока температура. Запържете главата нарязан лук в продължение на 5-10 минути, докато омекне. Добавете чесъна за 3 минути.
Добавете доматите, ¼ ч.л. сол, ¼ ч.л. черен пипер, червения пипер, захарта и дафиновия лист. Оставете да къкри в продължение на 10 минути, като намачкате доматите с гърба на дървена лъжица.
Половината от соса изсипете върху дъното на тава. Покрийте соса със слой от нарязаните филийки стар или препечен хляб.
Поръсете със зехтин и с останалото количество от солта и черния пипер. Покрийте с половината от количеството моцарела и пармезана. Повторете действията до свършване на продуктите.
Печете в продължение на не повече от 25-30 минути.
зехтин за намазване на тавата
1 малка глава лук
3 скилидки чесън на паста
1 консервна кутия белени домати
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
1 щипка червен пипер
1 щипка захар
1 дафинов лист
1 франзела или друг стар хляб, нарязани на филийки
180 г моцарела
½ ч.ч. настърган пармезан
Приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
Загрейте олиото в голям тиган на средно-висока температура. Запържете главата нарязан лук в продължение на 5-10 минути, докато омекне. Добавете чесъна за 3 минути.
Добавете доматите, ¼ ч.л. сол, ¼ ч.л. черен пипер, червения пипер, захарта и дафиновия лист. Оставете да къкри в продължение на 10 минути, като намачкате доматите с гърба на дървена лъжица.
Половината от соса изсипете върху дъното на тава. Покрийте соса със слой от нарязаните филийки стар или препечен хляб.
Поръсете със зехтин и с останалото количество от солта и черния пипер. Покрийте с половината от количеството моцарела и пармезана. Повторете действията до свършване на продуктите.
Печете в продължение на не повече от 25-30 минути.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари