Повечето хвърлят кората на динята, но вкъщи просто я обожаваме! От нея правя страшно сладко!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Повечето хвърлят кората на динята, но вкъщи просто я обожаваме! От нея правя страшно сладко!
Повечето хвърлят кората на динята, но вкъщи просто я обожаваме! От нея правя страшно сладко!
157568
Повечето хвърлят кората на динята, но вкъщи просто я обожаваме! От нея правя страшно сладко!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладко от динени кори

2 кг почистени кори от диня
2 кг захар
3 лимона  (само сока)
8 супени лъжици винен оцет
900 мл вода


Първо, изберете диня с по-дебела кора. Използва се само бялата част от кората.
Обелете горната зелена твърда кора. След това нарежете обеленото на малки кубчета и ги потопете в студена вода, в която сте разтворили. Оставете да престоят там цял ден. След това прецедете водата и налейте прясна студена вода. Сварете корите в нея за 5 мин. Излейте водата и отново налейте студена вода. Оставете да ври 5 минути, след което прецедете. Процедурата се повтаря още 5 пъти. Накрая поставете парчетата диня в сироп от захар и вода, сварен гъсто, в който сте изцедили и сока от лимоните. Сладкото се вари, докато получи необходимата гъстота, като се отпенва и се покрива с напоена и добре отцедена платнена кърпа. Така се оставя да пренощува. На сутринта се пълни в буркани, предварително стерилизирани във фурната на 100 градуса. Пълни се в охладени буркани, след това се затваря с капачки или с целофан, напоен в алкохол, и се пристяга с гумен ластик. Сладкото е много вкусно, а още по-добър вкус му придават добавени вътре печени орехи.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft