Повечето хвърлят кората на динята, но вкъщи просто я обожаваме! От нея правя страшно сладко!
4 Август 2016
157568
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сладко от динени кори
2 кг почистени кори от диня
2 кг захар
3 лимона (само сока)
8 супени лъжици винен оцет
900 мл вода
Първо, изберете диня с по-дебела кора. Използва се само бялата част от кората.
Обелете горната зелена твърда кора. След това нарежете обеленото на малки кубчета и ги потопете в студена вода, в която сте разтворили. Оставете да престоят там цял ден.
След това прецедете водата и налейте прясна студена вода. Сварете корите в нея за 5 мин. Излейте водата и отново налейте студена вода. Оставете да ври 5 минути, след което прецедете. Процедурата се повтаря още 5 пъти.
Накрая поставете парчетата диня в сироп от захар и вода, сварен гъсто, в който сте изцедили и сока от лимоните.
Сладкото се вари, докато получи необходимата гъстота, като се отпенва и се покрива с напоена и добре отцедена платнена кърпа. Така се оставя да пренощува.
На сутринта се пълни в буркани, предварително стерилизирани във фурната на 100 градуса.
Пълни се в охладени буркани, след това се затваря с капачки или с целофан, напоен в алкохол, и се пристяга с гумен ластик.
Сладкото е много вкусно, а още по-добър вкус му придават добавени вътре печени орехи.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари