Погача

вход през zajenata.bg
Погача
admin
Добавена от: admin
41745
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кубче мая
1 пакет брашно
4 яйца - отделя се жълтъкът от едното за намазване
1 кофичка кисело мляко
1 пакетче краве масло
4 с. л. захар

Маята се натрошава в супниче и се размива до гладка каша с топла вода. Добавят се 1 ч. л. захар и 1 с. л. брашно и се разбърква добре. Слага се на котлона на водна баня за 5 минути, докато набъбне.
Яйцата и киселото мляко, които трябва да са със стайна температура, се разбъркват добре с половината от разтопеното масло. Към тях се прибавя маята и се бърка добре. Добавят се 3 с. л. захар.
Брашното се пресява и постепенно се добавя към сместа до получаване на средно твърдо тесто. Омесва се и се поставя в поръсена с брашно купа, за да постои на топло около 1 час. След това се разрязва на 2 и се разточват кори. Първата се намазва с половината от останалото разтопено масло. Върху нея се слага втората кора и отново се намазва с остатъка от маслото. Навиват се на руло, което се реже на парчета.
Парчетата се подреждат в тава, предварително намазана с олио и брашно (най-подходящо е дъното на електрическа тенджера). Оставя се да втаса до двойно увеличаване на обема. Питката се намазва с жълтъка и се пече на 200 градуса. Първоначално се слага по-ниско във фурната, а когато отстрани стане леко червена, се качва по средата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft