500 гр бяло пшеничено брашно
350 гр. пълнозърнесто брашно
1 кубче прясна мая
1 супена лъжица мед
250 мл топло прясно мляко
200 мл топла вода
2 супени лъжици ленено семе
1 супена лъжица мак
2 супени лъжици слънчогледови семки
100 мл олио
100 гр. маргарин
2 супени лъжици сусам, слънчоглед и лен
Маята се поставя в млякото. Добавя се и медът и хубаво се разбърква, докато се разтопи. С втасалата мая се замесва тесто с двата вида брашно, водата, олиото и семената. Тестото се оставя да втаса за около 40 минути.
На масата се разточва кора, която се поръсва със сместа от семена и се навива на руло. Рулото се нарязва на парчета и парчетата се подреждат и хубаво се притискат едно до друго в кръгла тава. Отгоре се маже с малко маргарин, поръсва се със семена и се поставя да се пече. Пече се около 40 минути на 180 градуса.