Погача от стар хляб
25 Януари 2014
23797
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Хлябът се надробява на малки залчета. В отделен съд се разбиват яйцата и в тях се добавят прясното, киселото мляко и всички останали съставки (чушката, маслините, магданозът и доматът - ситно нарязани), без сусама и галетата. Тавичката се намазва с маргарин (диаметърът й е около 26 см.) и в нея се излива половината от галетата, като се разтърсва, за да се разпредели равномерно и да полепне по маслото. Сместа от хляба и яйцата се прехвърля върху галетата и се разстила добре в тавичката. Отгоре се наръсва останалата галета, а над нея - сусамът. Най-отгоре се поставят на няколко места парченца маргарин. Пече се на 180-200 С. около половин час. Погачата се сервира с хубаво парче овче сирене и чаша кисело мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари