Това е една много красива и лесна погача, която може да приготви буквално всеки, дори и тези, които никога не са стъпвали в кухнята. Няма месене, защо цялата процедура по подготовката е с лъжица. Ето как се прави:
В дълбока купа поставете млякото (трябва да е малко по-топло, но не горещо), чаша брашно, една чаена лъжичка захар и маята. Хубаво разбъркайте, така че да няма бучки. Покрийте съда и оставете за 20 минути маята да бухне.
След това в съда с вече шупналата мая добавете едно яйце, 6 чаши брашно, 1 чаша олио и една чаена лъжичка сол. С лъжица хубаво разбъркайте сместа,
Междувременно разтопете маргарина (или маслото).
Изберете лъжица с размер по желание - в зависимост от това колко големи искате да са топчетата на погачата. Потопете лъжицата в разтопен маргарин и вземете от сместа с брашно. Подреждайте загребаните топчета едно до друго в тава за печене. Ако тавата не е с незалепващо дъно, намажете го с малко масло или маргарин.
Постоянно топете лъжицата в мазнина при всяко загребване на сместа. Накрая с останалата част от разтопения маргарин залейте цялата погача. Оставете да втаса още 30-тина минути.
С 2 разбити яйца намажете втасалата погачата. наръсете я със семена по желание (сусам, ленено семе, кимион), поръсете малко пармезан. Печете я на 180-200 градуса около 30 минути.