1. В купа за месене поставете брашното, солта и зехтина. Омесето тесто, а след това постепенно добавете виното. Премесете тестото добре, за да стане гладко. Разделете го на две части и го оставете да престои в съда за месене, покрито с кухненска кърпа.
2. В същото време пригответе плънката. Нарежете спанака на ситно и го объркайте със сиренето. След това в съда със спанака добавяте яйцето, солта, пипера и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре всички съставки. 3. От двете топки тесто с помощта на точилка разточете кори във формата на кръг с диаметър около 30 см.
4. В подходяща тавичка за печене поставете хартия за печене. Върху хартията поставете първата кора. Отгоре поръсете с галета. В средата на кората оформете полукълбо от плънката. След това по краищата на кората направете пръстен от останалата плънка, а краищата на кората намажете с вода.
5. Покрийте всичко с втората кора. В средата върху купола поставете малък дълбок съд (купичка), а краищата на тестото притиснете с вилица.
6. След това нарежете пръстена, оформен от плънката, на парчета с размер от 3 см, както е показано във видеото.
7. Внимателно завъртете нарязаните парчета от погачата, така че плънката да се вижда от горната страна.
8. Махнете купичката, а средната част намажете с разбито яйце. След това поръсете със сусам или слънчогледови семки.
9. Печете погачата в предварително загрята фурна при температура от 180 градуса за около 30 минути, докато получи красив червеникав цвят. Извадете опечената погача от фурната, покрийте я с кухненска кърпа и я оставете да се охлади 5 - 10 минути.