Поглезете половинката, за да ви поглези и той: Много специален пилешки пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Поглезете половинката, за да ви поглези и той: Много специален пилешки пай
Поглезете половинката, за да ви поглези и той: Много специален пилешки пай
admin
Добавена от: admin
16513
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
600 гр. брашно
250 мл хладка вода
115 гр. меко масло
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
12 гр. суха мая или 30 гр. прясна мая
3 яйца
Плънка:
500 гр. пилешка пържола
250 гр. гъби
2 моркова
1 глава лук
200 гр. пушено пилешко (пържола)
200 гр. кашкавал
3 сварени яйца
Вегета, магданоз и риган
За заливката:
3 яйца
200 мл заквасена сметана
За поръсване:
1 яйце и 3 супени лъжици прясно мляко, малко сусам

Всеизвестно е, че любовта на мъжа минава през стомаха. Затова, поглезете любимия човек с този супер пай с пилешко и богата плънка, и той ще бъде ваш!

В началото пригответе тестото (най-добре от вечерта или 4-6 часа преди приготвянето на пая). 
В пресятото брашно добавете солта, маята и разбъркайте. Направете кладенче в средата и в него счупете яйцата и добавете разтопеното масло. Омесете меко и еластично тесто, след което намажете добре купата и тестото с мазнина и го пъхнете в хладилника, покрито с плик. Оставете го да преседи там поне 4 часа. 
Пригответе плънката. 
В тенджера сложете пържолата, морковите и лука, и ги оставете да се задушават на тих огън половин час. След това нарежете ситно пържолата и морковите, а лука пасирайте. Запържете за кратко пушеното пиле заедно с гъбите, веднага добавете нарязаното месо и морковите, и заедно ги запържете още малко.

Разточете тестото на голяма кора (зависи в какво ще печете пая) - краищата на тестото трябва да падат извън тавата. Изсипете вътре сместа с пилето, която предварително сте подправили на вкус с магданоз, Вегета и риган. Разбийте яйцата със сметаната и излейте сместа върху месото. Нарежете сварените яйца на филийки и ги подредете върху пая, като между тях сложите нарязания кашкавал. Краищата на тестото завийе навътре и с малка част от тестото оформете ленти, с които да украсите пая. 
Отгоре намажете с яйце и малко мляко, и печете на 200 градуса около 45 мин. 

много специален пилешки пай

много специален пилешки пай 1

много специален пилешки пай 2

много специален пилешки пай 3
 

Забележка: 
Може да затворите пая и напълно с тестото. 

Най-вкусен е напълно охладен - тогава и най-лесно се нарязва на красиви и декоративни парчета. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft