Това ястие от свинско филе изглежда много ефектно на празничната трапеза. Когато знам, че ще имам гости, винаги използвам тази рецепта за Печено пълнено свинско . Предимството на тази рецепта е, че печете месото и картофите в една тава.
Това ястие е толкова любимо на гостите, че всички ме питат за рецептата и всеки път, когато идват, искат да го ядат отново. Опитайте! Гответе с любов! Гответе с удоволствие! Ето какво ви трябва за невероятното Шарено руло от свинско :
Шарено руло от свинско
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 1,4 кг свинско филе
За маринатата:
- 70 мл растително масло
- 2 чаени лъжички соев сос
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- 2 чаени лъжички пълнозърнеста горчица 1 чаена лъжичка
- мед
- 3 скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка червен пипер на прах
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 – 1,5 чаени лъжички сол
- черен пипер на вкус
За пълнежа:
- 3-5 чушки (печени и обелени)
- 200 г настъргана моцарела или друго сирене
- 1-2 шепи пресен магданоз
- кухненска връв – за връзване на рулото
За гарнитура:
- 700-800 гр. картофи
- 2 глави лук
- 3-4 скилидки чесън
- сол
- черен и червен пипер на вкус
- риган
- олио
ПРОЦЕДУРА:
С остър нож започнете да режете месото, сякаш го отваряте на дълъг лист. Направете разрези на някои удебелени части. Покрийте го с торбичка или прозрачно фолио и го изтънете допълнително с кухненски чук.
Марината: смесете всички изброени съставки в купа, след което с половината от сместа намажете месото по цялата повърхност. Навийте на руло и оставете в хладилника да се маринова за час или повече.
След това върху листа месо се редят с филета печена чушка, настърган кашкавал и наситнен пресен магданоз. Навийте отново внимателно на руло, след което го завържете с кухненска връв.
Рулото се нарежда в тава заедно с нарязаните и овкусени картофи, лук и чесън. Отгоре се намазват с маринатата.
Покрива се добре с алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.
След изминалото време махнете фолиото, залейте отново месото с останалата марината и върнете да се пече докато хване приятен цвят, още 15-20 минути.
Да ви е сладко!