Поднесох го и гостите останаха със зяпнали уста! Кой да знае, че свинското може да е толкова вкусно?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Поднесох го и гостите останаха със зяпнали уста! Кой да знае, че свинското може да е толкова вкусно?
Поднесох го и гостите останаха със зяпнали уста! Кой да знае, че свинското може да е толкова вкусно?
88573
Поднесох го и гостите останаха със зяпнали уста! Кой да знае, че свинското може да е толкова вкусно?
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това ястие от свинско филе изглежда много ефектно на празничната трапеза. Когато знам, че ще имам гости, винаги използвам тази рецепта за Печено пълнено свинско . Предимството на тази рецепта е, че печете месото и картофите в една тава.

Това ястие е толкова любимо на гостите, че всички ме питат за рецептата и всеки път, когато идват, искат да го ядат отново. Опитайте! Гответе с любов! Гответе с удоволствие! Ето какво ви трябва за невероятното Шарено руло от свинско :

Шарено руло от свинско

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 1,4 кг свинско филе

За маринатата:

  • 70 мл растително масло
  • 2 чаени лъжички соев сос
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • 2 чаени лъжички пълнозърнеста горчица 1 чаена лъжичка
  • мед
  • 3 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка червен пипер на прах
  • 1 чаена лъжичка риган
  • 1 – 1,5 чаени лъжички сол
  • черен пипер на вкус

За пълнежа:

  • 3-5 чушки (печени и обелени)
  • 200 г настъргана моцарела или друго сирене
  • 1-2 шепи пресен магданоз
  • кухненска връв – за връзване на рулото

За гарнитура:

  • 700-800 гр. картофи
  • 2 глави лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • сол
  • черен и червен пипер на вкус
  • риган
  • олио

ПРОЦЕДУРА:

С остър нож започнете да режете месото, сякаш го отваряте на дълъг лист. Направете разрези на някои удебелени части. Покрийте го с торбичка или прозрачно фолио и го изтънете допълнително с кухненски чук.

свинско контрафиле

Марината: смесете всички изброени съставки в купа, след което с половината от сместа намажете месото по цялата повърхност. Навийте на руло и оставете в хладилника да се маринова за час или повече.

марината за свинско

свинско с марината

руло от свинско

След това върху листа месо се редят с филета печена чушка, настърган кашкавал и наситнен пресен магданоз. Навийте отново внимателно на руло, след което го завържете с кухненска връв.

плънка върху свинско

свинско руло с връв

Рулото се нарежда в тава заедно с нарязаните и овкусени картофи, лук и чесън. Отгоре се намазват с маринатата.

Покрива се добре с алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

руло върху картофи

След изминалото време махнете фолиото, залейте отново месото с останалата марината и върнете да се пече докато хване приятен цвят, още 15-20 минути. 

руло от свинско с плънка

шарено свинско руло

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft