Подобрена бисквитена торта с райско кремче - грехота е да купуваш полуфабрикати, като е толкова лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Подобрена бисквитена торта с райско кремче - грехота е да купуваш полуфабрикати, като е толкова лесно:
Подобрена бисквитена торта с райско кремче - грехота е да купуваш полуфабрикати, като е толкова...
25919
Подобрена бисквитена торта с райско кремче - грехота е да купуваш полуфабрикати, като е толкова лесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всяка жена поне веднъж в живота си е правила бисквитена торта . Обикновено минаваме по добре познатата формула - пакет бисквити, пакетче пудинг и прясно мляко.

Лесно, бързо, вкусно! Но само ако опитате нашата подобрена бисквитена торта , повече няма да направите непростимата грешка да използвате полуфабрикати! Райското кремче е това, което прави от тортата с бисквити малък шедьовър - убедете се сами с нашата рецепта за подобрена бисквитена торта с райско кремче :

Подобрена бисквитена торта

Продукти:

За крема:

Яйца - 2 бр.

Захар - 100 гр.

Брашно - 2 с.л. 

Прясно мляко - 2 чаши

Какао на прах - 1 супена лъжица

Масло - 100 гр.

варено кондензирано мляко - 1 консерва (продава се в руските магазини)

За тортата:

Бисквити (сладки крекери) - 500-600 гр.

Приготвяне:

Налейте мляко (1 чаша) в тенджера и оставете да заври на котлона.

Разбийте яйцата в дълбока купа.

Добавете захарта и разбийте до гладка смес.

Изсипете брашното (възможно е да използвате и нишесте) и какаото на прах.

Разбийте отново до гладка смес.

Постепенно на малки порции налейте 1 чаша мляко (стайна температура).

Разбийте добре цялата маса, за да не останат бучки.

Ако желаете, по-нататък можете да прекарате сместа през фино сито.

След това изсипете яйчено-брашнената смес на тънка струя във врящото мляко при непрекъснато разбъркване.

Докато бъркате, оставете крема да заври и свалете от огъня.

Прехвърлете сместа в друг съд и веднага добавете вареното кондензирано мляко.

Разбъркайте до гладка смес и добавете мекото масло.

Разбъркайте хубаво, докато маслото се разтвори напълно.

Нашият крем за торта е готов.

Намажете дъното на формата за печене със слой крем.

Започнете да редите ред бисквити, ред крем.

Последният слой е от крем.

Отгоре поръсете тортата с бисквитени трохи.

Оставете я да попие хубаво за няколко часа и поднесете.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft