Всяка жена поне веднъж в живота си е правила бисквитена торта . Обикновено минаваме по добре познатата формула - пакет бисквити, пакетче пудинг и прясно мляко.
Подобрена бисквитена торта
Продукти:
За крема:
Яйца - 2 бр.
Захар - 100 гр.
Брашно - 2 с.л.
Прясно мляко - 2 чаши
Какао на прах - 1 супена лъжица
Масло - 100 гр.
варено кондензирано мляко - 1 консерва (продава се в руските магазини)
За тортата:
Бисквити (сладки крекери) - 500-600 гр.
Приготвяне:
Налейте мляко (1 чаша) в тенджера и оставете да заври на котлона.
Разбийте яйцата в дълбока купа.
Добавете захарта и разбийте до гладка смес.
Изсипете брашното (възможно е да използвате и нишесте) и какаото на прах.
Разбийте отново до гладка смес.
Постепенно на малки порции налейте 1 чаша мляко (стайна температура).
Разбийте добре цялата маса, за да не останат бучки.
Ако желаете, по-нататък можете да прекарате сместа през фино сито.
След това изсипете яйчено-брашнената смес на тънка струя във врящото мляко при непрекъснато разбъркване.
Докато бъркате, оставете крема да заври и свалете от огъня.
Прехвърлете сместа в друг съд и веднага добавете вареното кондензирано мляко.
Разбъркайте до гладка смес и добавете мекото масло.
Разбъркайте хубаво, докато маслото се разтвори напълно.
Нашият крем за торта е готов.
Намажете дъното на формата за печене със слой крем.
Започнете да редите ред бисквити, ред крем.
Последният слой е от крем.
Отгоре поръсете тортата с бисквитени трохи.
Оставете я да попие хубаво за няколко часа и поднесете.
Добър апетит!