Представяме ви рецепта за традиционен деликатес с модерно подобрение - панирани шницели в горчица и чесън. Благодарение на това "подобрение", рецептата гарантира, че месцето ще бъде приятно хрупкаво отвън и сочно отвътре.
Шницелите са ястие от тънко нарязано месо, обикновено говеждо или свинско, оваляно в галета и яйце преди пържене.
Благодарение на тази обработка те стават по-сочни и по-меки от класическите панирани шницели. В същото време при приготвянето им се използва по-малко мазнина, така че са и по-здравословни.
Ето необходимите продукти:
Подобрени шницели, панирани в горчица и чесън
Продукти:
- Месо (по желание)
- сол
- Черен смлян пипер
- Горчица и чесън (на вкус)
- галета
- яйца
- олио за пържене
- мазнина за тавата за печене
- английски бекон
- лук (по желание)
Приготвяне:
Начукайте месото, овкусете със сол и черен пипер и натрийте с горчица и чесън на вкус.
Оваляйте месото в галета.
Важно е добре да притиснете галетата в месото.
Потопете месото в разбито, осолено яйце.
Пържат се в сгорещено олио. Щом хванат златист цвят, ги изваждаме от тигана.
Изпържените шницели се нареждат върху тава, намазана с масло. Върху тях слагаме английски бекон и лук по желание.
Снимка: YouTube
Покрийте шницелите с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята фурна на 180-190°C.
Пекат се около половин час.
Снимка: YouTube
Малко преди края махнете фолиото и оставете да се запекат малко отгоре.
Подобрените шницели са чудесна алтернатива на класическите. Те са приятно сочни и крехки, което ги прави хит на всяка трапеза.
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит! :-)