ПОДОБРЕНИ шницели, панирани в горчица и чесън - вкусотия, която няма равна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ПОДОБРЕНИ шницели, панирани в горчица и чесън - вкусотия, която няма равна!
ПОДОБРЕНИ шницели, панирани в горчица и чесън - вкусотия, която няма равна!
1438
Източник: За Жената
ПОДОБРЕНИ шницели, панирани в горчица и чесън - вкусотия, която няма равна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представяме ви рецепта за традиционен деликатес с модерно подобрение - панирани шницели в горчица и чесън. Благодарение на това "подобрение", рецептата гарантира, че месцето ще бъде приятно хрупкаво отвън и сочно отвътре.

Шницелите са ястие от тънко нарязано месо, обикновено говеждо или свинско, оваляно в галета и яйце преди пържене.

Но за разлика от класическите, Подобрените шницели първо се запържват и едва след това се допичат във фурната .

Благодарение на тази обработка те стават по-сочни и по-меки от класическите панирани шницели. В същото време при приготвянето им се използва по-малко мазнина, така че са и по-здравословни.

Ето необходимите продукти:

Подобрени шницели, панирани в горчица и чесън

Продукти:

  • Месо (по желание)
  • сол
  • Черен смлян пипер
  • Горчица и чесън (на вкус)
  • галета
  • яйца
  • олио за пържене
  • мазнина за тавата за печене
  • английски бекон
  • лук (по желание)

Приготвяне:

Начукайте месото, овкусете със сол и черен пипер и натрийте с горчица и чесън на вкус. 

Оваляйте месото в галета.

Важно е добре да притиснете галетата в месото.

Потопете месото в разбито, осолено яйце.

Пържат се в сгорещено олио. Щом хванат златист цвят, ги изваждаме от тигана.

Изпържените шницели се нареждат върху тава, намазана с масло. Върху тях слагаме английски бекон и лук по желание.

шницели с бекон и лук

Снимка: YouTube

Покрийте шницелите с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята фурна на 180-190°C.

Пекат се около половин час.

шницели в масло

Снимка: YouTube

Малко преди края махнете фолиото и оставете да се запекат малко отгоре.

Подобрените шницели са чудесна алтернатива на класическите. Те са приятно сочни и крехки, което ги прави хит на всяка трапеза.

подобрени шницели

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft