3 яйца
8 супени лъжици захар
1 ванилия
12 супени лъжици олио
12 супени лъжици прясно мляко
8 супени лъжици брашно
10 супени лъжици грис
70 гр. кокос
100 гр. стафиди
100 гр. смес от смлени и нарязани орехи
1 бакпулвер
2 настъргани ябълки
настърганата кора от по 1/2 портокал и лимон
Сироп:
500 мл вода
500 гр. захар
настърганата кора от по 1/2 лимон и портокал
В купа смесете брашното, гриса, кокоса, стафидите, настърганата кора от половин лимон и портокал, бакпулвера, и разбъркайте добре.
С миксер разбийте яйцата и захарта на пяна, добавете олиото, разбъркайте, добавете млякото, разбъркайте, и накрая добавете сместа с брашното. Разбъркайте добре с лъжица, добавете настърганите ябълки. Объркайте, така че всички съставки добре да се хомогенизират, след което изсипете тестото се в тавичка, намазана с олио, и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.
Извадете и оставете да се охлади.
Сироп:
Докато се охлажда реването, сложете в касерола захарта и водата, настърганата кора от половината лимон и портокал и ги оставете да поврат около 5 минути (не повече). Залейте реването с горещия сироп, като предварително сте го нарязали на кубчета.
Поръсете с малко кокос.
Оставете го да се охлади напълно, така ще разгърне напълно вкуса си.
Забележка:
Печете в по-малка правоъгълна тавичка - 29х22 см. Не преварявайте сиропа, за да не стане много лепкав.