Подправките могат да заменят успешно солта в храната

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Подправките могат да заменят успешно солта в храната
1979
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
Подправките могат да заменят успешно солта в храната

Готварски уроци, които да покажат на хората как да използват различните билки и подправки, за да могат максимално да намалят количеството сол, което слагат в яденето си, биха били наистина отличен избор за една по-здравословна диета , съветват учените. Специалните уроци на тема подправки, водени от специалисти, имат твърде много по-голям ефект върху хранителните навиците на хората, в сравнение с ако те сами четат за вредата от солта, показва ново проучване.

След изследване, доброволците, прекарали 4 седмици без консумация на сол, като за заместител са използвали най-различни подправки, са приели с 966 г. натрий по-малко на ден от останалите, които не са променили дневния си прием на храна.

Изследователите не изтъкват конкретни подправки, които са по-полезни от други и дори съветват хората да опитат различни неща и да изберат най-подходящия вкус за тях. Храната без сол изглежда наистина много скучна и безвкусна, но учените съветват да не се отказваме от нея, тъй като вкусовите рецептори имат нужда само от няколко седмици адаптация, за да свикнат и без нея.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft