Подсилване на метаболизма с канела и сок от моркови

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Подсилване на метаболизма с канела и сок от моркови
67177
Снимков материал: pixabay.com
Подсилване на метаболизма с канела и сок от моркови

Когато се комбинират, сокът от моркови и канелаата правят мощен коктейл-антиоксидант . Антиоксидантите са съединения, които могат да предпазят тялото от клетъчно увреждане и хронични заболявания, според Националния институт по здравеопазване на САЩ.

Каротеноидите са антиоксидантите в морковите, които също така са отговорни за пигментацията на зеленчуците.

Канелата е естествен източник на полифеноли, друг вид антиоксиданти. Сокът от моркови има допълнително предимство и то е в това, че доставят необходимите хранителни вещества, като витамин А, калций, витамин С, магнезий, фосфор и калий.

Лечение на хроничните заболявания със сок от моркови и канела
Сокът от моркови съдържа три каротеноиди: алфа-каротин, бета-каротин и бета-криптоксантин. Вашето тяло има способността да конвертира каротеноидите във витамин А, хранително вещество, което помага за предпазване от инфекции и допринася за здравето на очите, мускулите, белите дробове и кръвта. Според институтът Линус Паулинг, каротеноидите предпазват и от сърдечни заболявания, рак и някои дегенеративни заболявания.

Получавате същите хранителни вещества от сок от моркови, както бихте получили от консумиране на сурови моркови. В действителност, ако пиете 150мл сок от моркови, все едно консумирате един цял килограм моркови. Потреблението на моркови намалява риска от инсулт с до 22%, според американското министерство на земеделието.

Предпазване от диабет
През февруари 2008 г., Ричард Андерсън, химик със Министерството на земеделието на САЩ пише, че полифенолите в канелата помагат за подобряване на инсулиновата чувствителност при пациенти с диабет. Инсулиновата чувствителност се отнася до това колко добре тялото ви реагира на инсулинът, който помага за регулиране на нивото на захарта в кръвта. Канелата също понижава нивото на липопротеините с ниска плътност, или лош холестерол.
Ако имате диабет, може да страдате и от високо кръвно налягане. Според изследване, публикувано в август 2011 издание на „Вестник за храната като лекарство“, канелата може да помогне за намаляване на високо кръвно налягане. Изследователите установили, че 1200 милиграма канела, прилагани за 12 седмици, ефективно понижават кръвното налягане на пациенти с диабет в сравнение с контролната група.

Какво да имате предвид при консумация на моркови и канела
Морковите са здравословни, но прекалената консумация може да придаде на кожата ви оранжев оттенък. За щастие, това не е вредно и отминава, като спрете морковите. Канелата обаче, може да бъде токсична във високи дози. Препоръчителната доза канела е от 1 до 4 грама на ден.

Рецепта Сок от моркови и канела за метаболитен старт

Лятото на оскъдните бански и рокли е все по-близо до нас и много жени ще започнат да мислят повече за теглото си. Включете вълшебният сок от моркови и канела в диетата си и ще получите здравословен начин да отслабнете, защото ще можете да си доставите почти всички хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае, само в една чаша. Последните проучвания показват също, че консумацията на канела увеличава значително метаболизма ви.

Тази рецепта съдържа за сок съдържа и канела, както и плодове и зеленчуци, които са с ниско съдържание на прости захари.
Съставки:

240мл. студена вода
4 големи моркова
2 стръка целина (включително листа)
1 зелена ябълка
1 шепа спанак
1 чаена лъжичка лимонов сок
1/4 чаена лъжичка канела

Всичко се смила на сок е се смесва. Можете да пиете два пъти на ден от този сок, преди хранене.

Хранителна информация за 1 порция сок: 221 калории, 1.5 г мазнини и 2,96 грама протеин.
 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft