
Пригответе блата:
Разбийте белтъците на пухкав сняг със захарта, след което добавете жълтъците, брашното, галетата и гриса, разбъркайте добре и прехвърлете сместа в намаслена тава. Печете блата на 200 градуса около 15 минути. Охладете готовия блат и оставете в готвене.
Направете крема:
В млякото добавете захарта, разтворете пудинга в малко от студеното мляко, след което го прибавете на струйка към врящото на котлона мляко. Сварете при непрекъснато бъркане. Охладете готовия крем. Разбийте добре размекнатото масло/маргарин с миксер и го смесете с охладения пудинг. Разделете крема на 2, след което в единия добавете разтопения шоколад.
Разрежете охладения блат на две. Сложете единия пласт в тортена чиния, намажете със светъл крем, подредете отгоре ред бисквити, покрийте ги с тъмен крем. Направете по още един пласт с блат и бисквити, след което хубаво намажете отстрани и отгоре с останалия крем. Оставете тортата в хладилник няколко часа, след което украсете по желание - с разбита сметана, настърган шоколад и пр.