Поиграх си в кухнята, но изобщо не съжалявам! Още с първата хапка си в рая! Утре ме чака втори дубъл - нямам търпение!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Поиграх си в кухнята, но изобщо не съжалявам! Още с първата хапка си в рая! Утре ме чака втори дубъл - нямам търпение!
Поиграх си в кухнята, но изобщо не съжалявам! Още с първата хапка си в рая! Утре ме чака втори...
429571
Поиграх си в кухнята, но изобщо не съжалявам! Още с първата хапка си в рая! Утре ме чака втори дубъл - нямам търпение!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази фантазия от тънки кори и крем е достойна и за най-взискателния вкус. Е, изисква малко повече време, но, повярвайте, резултатът си заслужава напълно!

Продукти:

800-900 гр.

брашно

5 яйца

950 мл прясно мляко

200 гр. масло

100 гр. захар

4 с.л. нишесте

ванилия на вкус

400 гр. кондензирано мляко

Приготвяне:

  1. Първо, трябва да направите палачинки. За да направите това, разбийте 80 грама масло със захарта, добавете 2 яйца, разбийте отново, след това налейте 300 мл мляко и разбъркайте добре всичко.
  2. Половината от брашното, смесено с бакпулвера, пресейте и смесете с маслено-млечната смес. След това добавете и останалото брашно. Направете гладко тесто, което да не залепва за ръцете. Покрийте го и оставете на топло място за около половин час. Оформете тестото на калъпче и го разделете на 20 равни части.
  3. Разточете всяко парче на тънка палачинка с диаметър около 22 cm. За да стане идеална формата на тортата, може да изрежете кръговетете с тортен пръстен с правилния диаметър.
  4. Изпечете корите на 170 градуса за около 4-5 минути, докато леко покафенеят.
  5. За да приготвите крема, в тенджера изсипете останалото мляко и добавете ванилията, след което оставете млякото да заври. Останалите яйце разбийте с нишестето, докато сместа стане бяла. Продължавайки да разбивате яйцата, изсипете в тях горещото мляко и разбъркайте старателно.
  6. Поставете сместа на огъня и варете, докато кремът се сгъсти, като не забравяте да го бъркате непрекъснато. Разбийте останалото масло и добавете кондензираното мляко, все още разбивайки. Смесете двата крема и охладете.
  7. Намажете всяка кора с крем. Натрошете изрезките и украсете тортата с получените трохи. След това я пъхнете в хладилника.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft