Покрай празниците ми омръзна да готвя. Добре, че се сетих за тази бърза вкусотийка! Пръстите ще си оближете!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Покрай празниците ми омръзна да готвя. Добре, че се сетих за тази бърза вкусотийка! Пръстите ще си оближете!
Покрай празниците ми омръзна да готвя. Добре, че се сетих за тази бърза вкусотийка! Пръстите ще...
13393
Покрай празниците ми омръзна да готвя. Добре, че се сетих за тази бърза вкусотийка! Пръстите ще си оближете!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това кисело зеле става адски вкусно и се прави много лесно

Предлагаме ви една рецепта за чудно вкусно кисело зеле, което се приготвя повече от лесно. Получава се перфектно винаги, дори и да се сте кой знае какъв майстор в кухнята.

Опитайте и ще се убедите сами.

Вкусно става това кисело зеле, та дрънка

Трябват ни четири-пет парчета от домашна наденица, една кисела зелка, половин чаша ориз, половин стрък праз лук, три лъжици олио, половин лъжичка червен пипер.

Първо си накисваме във вода ориза, а зелето го почистваме от кочана и от външните листа. После го нарязваме, но на много тънки ленти.

Отделяме външните пера на праз лука, измиваме го и го нарязваме на колелца. В един тиган си наливаме олио, поръсваме в него щипка сол и го поставяме върху включения котлон.

След това прибавяме вътре праз лука и ориза като ги запържваме за около пет минутки. След което отдръпваме съда от котлона. А нарязаното кисело зеле го поставяме в един гювеч.

Към него в гювеча прибавяме запържените преди това продукти и ги разбъркваме хубаво със зелето. Наливаме в гювеча половин чаша зелева чорба и две чаши вода.

Поръсваме равномерно с червен пипер и се слагат две-три зърна бахар. След това го вкарваме във фурната, където го оставяме да се пече за около 40 минутки на умерена температура.

Върху домашните наденици си правим няколко напречни прореза и после ги запичаме на скара и от двете им страни. Когато всичко е готово, поднасяме домашните наденички, гарнирани с порция кисело зеле.

Идеална става тази вкусотия и наистина много ще ви допадне. А с чаша червено винце, направо не е за разправяне. Пръстите ще си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft