Полезна салата от леща
20 Август 2013
30964
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лещата се вари в тенджера с подсолена вода, като се внимава да не се развари - трябва да е на границата между твърдо и меко (опитвайте по време на варенето). Отцедете добре в гевгир и докато е още гореща я поставете в голяма купа.
С помощта на блендер смелете доматите на дребни парченца и ги добавете в купата с лещата. Нарежете вътре и една връзка магданоз. Овкусете със студено пресован зехтин, сол, черен пипер, няколко скилидки чесън и оцет на вкус. Може да добавите и лют пипер - по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари