17 Март 2012
64603
Въпреки че напоследък отричаме картофа , заради високо въглехидратно съдържание, този корен притежава ред полезни свойства. Малко известно е например, че сокът от картоф в миналото се е използвал за лечение на язва на стомаха и дванадесетопръстника. И действително той помага при заболявания на стомашно-чревния тракт, което се обяснява със свойството на нишестето в него да образува слузеста обвивка и противовъзпалителния му ефект .
![Полезни ли са картофите](https://i.zajenata.bg/images/1/big_6bf266ba7583b882d94625054ce7cd91.jpg)
Картофите съдържат калий
Сокът от картоф успокоява състояния на киселини, гадене, повръщане и хронично главоболие
Течността от картофите има антибактериално действие
Отварата е полезна при високо кръвно налягане
Сокът от суров картоф почиства организма от токсини
Картофът се използва и при козметични процедури на кожата
Маската от пюре на варен картоф отнема следите от умора на лицето
Картофът е изпитано средство при борба срещу подпухнали очи
Витамините в картофите са водоразтворими
Достатъчни са 15 минути варене
Витамин С се запазва два пъти повече при варене на пара на картофите
Обелените сурови картофи следва веднага да се използват
Полезните вещества на картофите са в горния слой на корена
Зелените участъци на картофите трябва да се отстраняват
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари