Яйцата крият рискове за сърцето така мислеха до сега, но ново проучване доказва полезните свойства на варените яйца, които дори помагат за отслабване .
Канадски учените опровергаха лошата репутация на яйцата, свързана най-често със сърдечни заболявания, особено при хора, които ядат по повече от две яйца седмично , предаде БГНЕС.
До сега се смяташе, че най-вреден е жълтъкът, но според ново изследване яйцата могат да предпазят сърцето , поддържайки нормално кръвно налягане . Също така яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин .
Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол , отколкото преди 30 години.