Половин килце картофки, бучка сирене и става пир по италиански! Коричката хрупка, а вътре плънката се топи от нежност - мамма миа!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Половин килце картофки, бучка сирене и става пир по италиански! Коричката хрупка, а вътре плънката се топи от нежност - мамма миа!
Половин килце картофки, бучка сирене и става пир по италиански! Коричката хрупка, а вътре...
8709
Половин килце картофки, бучка сирене и става пир по италиански! Коричката хрупка, а вътре плънката се топи от нежност - мамма миа!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Frico е традиционно италианско ястие , състоящо се от печени картофи и сирене (кашкавал). Отличителният белег на тази картофена вкусотия е образуването на хрупкава коричка отвън и меко, вкусно ядро.

Лека, ароматна и същевременно питателна рецепта , вкоренена в народните традиции, все още е несравнима, любимо ястие на италианци и гости на Италия. Ето и рецептата за картофена торта по италиански :

Картофена торта по италиански

Продукти:

500 г сирена - 1/3 младо сирене (меко) и 2/3 отлежало сирене с мек, кремообразен вкус, но можете да използвате и един вид, например Edam, Maasdam и дори обикновен кашкавал

500 г червени картофи

1 супена лъжица зехтин екстра върджин

сол на вкус, поне 1 чаена лъжичка

бахар - 1/2 чаена лъжичка

Приготвяне стъпка по стъпка:

Първо измийте и обелете картофите, подсушете и настържете на едро ренде.

настъргани картофи

Настържете сиренето на същото ренде, сложете го в друга чиния.

Загрейте мазнината в голям тиган и изсипете вътре картофите.

картофена торта в тигаан

Разбъркайте и оставете да къкрят на тих огън 10-15 минути, докато картофите омекнат.

картофена вкусотия

В този момент добавете сиренето, сол и черен пипер, и разбъркайте добре, за да се смесят равномерно съставките.

Продължете да готвите на среден или слаб огън, като от време на време разбърквате.

Когато сиренето се разтопи напълно, увеличете малко котлона и гответе като омлет, докато на дъното се образува хубава златиста коричка.

фрико рецепта

В този момент обърнете фрикото с чиния и изпържете и от другата страна, докато се образува същата коричка.

Прехвърлете готовата картофена торта в чиния и сервирайте веднага гореща, нарязано на филийки като пица.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft