Сланината е превъзходен продукт, който повишава имунитета и подхранва цялото тяло. И не е нужно да се страхувате, че ще надебелеете от нея, защото има малко калории. Тя съдържа мононенаситените олеинови и полиненаситени мастни киселини, необходими за всеки организъм. Особено мастната тъкан съдържащата се в нея има арахидонова киселина, която е отговорна за нормализирането на холестерола и производството на хормони.
Днес редакторите ни ще ви кажат как да добавите малко сол към сланината . Особено вкусно е беконът, който може да си направите от нея.
Рецептата за вкусен бекон в саламура
СЪСТАВКИ
1 кг сланина
1 супена лъжица сол
0,5 супени лъжица захар
1 л. вода
черен пипер на грахчета
дафинови листа
чесън
ПОДГОТОВКА
Добавете солта, захарта, пипера и дафиновите лист във водата. Оставете да заври и да се охлади.
Настържете ситно чесъна и поръсете свинската сланина
Сложете сланината в марината. Нека един ден да бъде само в кухнята, а след това още един ден в хладилника. След това го поставете на кърпа
Получава се страхотно вкусен бекон.
Можете да добавите различни подправки на вкус. Основното нещо - колкото повече са дафинови листа, толкова по- пикантна ще е сланината
Споделете статията с приятелите си в социалните мрежи!