Половинка извара, половинка мляко, сол и бързото френско сирене е готово

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Половинка извара, половинка мляко, сол и бързото френско сирене е готово
Половинка извара, половинка мляко, сол и бързото френско сирене е готово
8108
Половинка извара, половинка мляко, сол и бързото френско сирене е готово
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не купувам сирене в магазина, защото има толкова много добавки, че е страшно да се яде.

  • 0, 5 кг - извара
  • 0,5 л - мляко
  • 1 яйце;
  • 0,5 ч.л. сода бикарбонат;
  • 50 г масло;
  • сол на вкус.

Процес на готвене:

  • Взимаме тигана.
  • В него смесваме мляко и извара.
  • Бъркайте непрекъснато.
  • Когато млякото заври, намалете котлона и продължете да къкри бавно.
  • Когато видите, че млякото е изтичало, ние превръщаме изварата в сито с марля.
  • Когато суроватката се отцеди, след това добавете сода, масло и яйце и сложете на слаб огън.
  • През цялото време разбъркваме и готвим около 5 минути.
  • Изключваме газа и прехвърляме изварата в предварително приготвена форма за нея. Съветвам ви да го покриете с марля, за да можете бързо и лесно да премахнете готовото сирене.
  • Поставете формата в хладилника за една нощ.
  • Можете да ядете сутринта.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft