Половинка кайма, комат стар хляб и парче кашкавал - вечерята готова, а гладниците питат за още! Омита се от раз:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Половинка кайма, комат стар хляб и парче кашкавал - вечерята готова, а гладниците питат за още! Омита се от раз:
Половинка кайма, комат стар хляб и парче кашкавал - вечерята готова, а гладниците питат за още!...
24152
Половинка кайма, комат стар хляб и парче кашкавал - вечерята готова, а гладниците питат за още! Омита се от раз:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е супер лесна и вкусна рецепта с кайма . Специално за заети домакини и вечно бързащи дами.

Ако ви се намират половинка кайма, бурканче консервирани гъби (но може и с пресни), парче кашкавал и стар хляб, останалото е лесна работа. Предлагаме ви рецептата за изключително вкусна мързелива запеканка с кайма и кашкавал , с която ще си оближете пръстите на вечеря. Ето и необходимите продукти:

Мързелива запеканка с кайма и кашкавал

Продукти:

500 гр. кайма

1 глава лук (добавете по желание)

1 малък буркан консервирани гъби (може и с пресни)

200-250 гр. кашкавал

1 дебел резен остарял бял хляб

100 гр. майонеза

сол, черен пипер и подправки на вкус

1/2 ч.ч. прясно мляко (можете да използвате и вода)

Приготвяне:

1. Вземете комат стар сух хляб с дебелина 2 см и го накиснете в мляко или вода, след което го изстискайте леко.

2. Смесете хляба с каймата.

3. Добавете обелен и нарязан лук.

4. Объркайте хубаво сместа.

5. Добавете сол, черен пипер и подправки (по желание). Смесете хубаво всичко.

6. Поставете каймата във форма, намазана с растително масло, и я изравнете, след което я намажете с майонеза.

7. Поставете гъбите отгоре равномерно.

8. Сега поръсете всичко с настърган кашкавал.

9. Поставете запеканката в гореща фурна и печете на 180 градуса за 40-50 минути, след това в края на печенето (около 15 минути) увеличете температурата до 200 градуса и печете, докато кашкавалът почервенее хубаво.

10. Поднесете мързеливата запеканка нарязана на порции с пресни зеленчуци и подправки, с ориз или картофи.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft