Половинка кайма, шепа зеле и 1 яйце и може да забравите пържолите! То сочно, то крехко - любов от първа хапка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Половинка кайма, шепа зеле и 1 яйце и може да забравите пържолите! То сочно, то крехко - любов от първа хапка:
Половинка кайма, шепа зеле и 1 яйце и може да забравите пържолите! То сочно, то крехко - любов от...
15812
Половинка кайма, шепа зеле и 1 яйце и може да забравите пържолите! То сочно, то крехко - любов от първа хапка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте тези интересна рецепта за кюфтета със зеле  вместо класически кюфтета. Ще се изненадате колко сочни и крехки стават, когато им добавите необходимите продукти.

Истински балсам за стомаха, а освен това кюфтенцата с кайма и зеле са изключително здравословни, защото са приготвени на фурна! Ето рецептата:

Кюфтета с кайма и зеле

Продукти:

450 г кайма

250 г зеле

1 глава лук

1 яйце

зехтин

150 г кашкавал

2 с.л. майонеза

сол

смлян черен пипер на вкус

магданоз

Приготвяне:

нарязано зеле

Нарежете зелето на тънки филийки и поставете в купа.

Обелете лука и го настържете.

Добавете го при зелето заедно с каймата и яйцето.

Посолете, подправете и разбъркайте добре. 

Намажете тавата за печене с олио.

Оформете кюфтенцата от месната маса и ги поставете едно до друго в тавичката.

кюфтета със зеле

Покрийте с фолио.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 45 минути. 

крехки кюфтета

В купа смесете две супени лъжици майонеза с настърган кашкавал.

Сложете сместа върху кюфтета.

Печете още 5-7 минути. 

Готово.

Може да сервирате.

сочни кюфтета със зеле

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft