Младите картофи са много често срещан продукт, но ние имаме специални отношения към тях. Вкусът им е божествен и приготвени с чесън, подправки и копър правят ястието перфектно. Какво ще кажете за такива картофи в буркан?
Обзалагам се, че не сте чували за тази рецепта Ако печете обелени картофи в стъклен съд във фурната, те ще бъдат с наситен вкус. Нереалистично меки и ароматни картофи в буркан във фурната - рецепта мечта за мнозина.
Съставките
Млади картофи 0,5 кг
шунка 300 g
лук 1 бр
масло 30 g
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Провансалски билки на вкус
подготовка
За да готвите картофи с шунка във фурната, обелете младите картофи и нарежете на малки парченца. Добавете сол и подправки. Разбъркайте.
Нарежете лука на половин пръстени, а шунката на тънки ивици.
След като намажете буркана с масло, го напълнете с картофи, лук и шунка. Покрийте с фолио и поставете в студена фурна. Едва след това включете фурната и печете на 180 ° C до 30 минути. Сервирайте шунка и картофи с домашен сос.
Шунката може да бъде заменени с пилешкои, предварително мариновани в кисело мляко и подправки. За цвят, там се добавят и червен лук и резенчета моркови. Да, картофите с месо в буркан са изложени на риск да станат едно от любимите ви ястия. Готови ли сте да опитате и да кажете на другите?