Полски борш с червено цвекло (хлодник)
17 Януари 2012
16218
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г кисела сметана
160 г червено цвекло
1 ч.ч. (200 мл) саламура от стерилизирани краставички
80 г варено телешко месо
1 бр. малка краставица
1 бр. стерилизирана краставичка
2 бр. яйца
чесън
копър
черен пипер
сол
Почистеното червено цвекло се сварява до омекване, обелва се и се пресова. Прибавят се саламурата от краставичките, ситно нарязаните ароматни треви, сметаната, нарязаната на кубчета стерилизирана краставичка, месото и се разбърква добре. След това се прибавят обелената и нарязана на парченца прясна краставичка и нарязаните на парченца сварени яйца, черен пипер, сол и отново се разбърква добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари