23 Септември 2016
23730
Снимков материал: pixabay.com
Днешният сладкиш е специално за онези, които са луди по мака. И най-хубавото е, че в него няма и грам брашно !
Маковият сладкиш е изключително вкусен и не се притеснявайте, че няма да се получи. Рецептата е съвсем проста, само трябва да следвате инструкциите.
Продукти:
240 гр. мак
110 гр.
пудра захар
80 гр. кристална захар
6 яйца
4 белтъка
1 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. карамфил
20 гр. лимонова кора
2 с.л. олио
Приготвяне:
- В голяма купа смсете мака, пудрата захар, канелата, карамфила, бакпулвера и ги разбъркайте.
- След това добавете лимоновата кора, яйцата и олиото. Разбийте добре, докато сместа стане пенеста.
- В отделен съд разбийте белтъците до сняг и постепенно добавяйте захарта, докато връхчетата на белтъците станат твърди.
- Постепенно добавете белтъците към маковата смес и внимателно объркайте тестото, докато сместа стане гладка и въздушна.
- Изсипете тестото във форма, предварително намаслена и поръсена с брашно.
- Изпечете в предварително загрята 170 градуса фурна за 40-50 минути.
- Сервирайте с лимонов фондан или крем по избор.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари