Ако сте родени преди 1990-та, със сигурност си спомняте тези вкусни пандишпанени полумесеци , които бяха редовни гости на трапезата на всеки празник. Лесни, вкусни и чудесни, пандишпанените лунички може и да са позабравени, но днес ще ви ги припомним с удоволствие! Стават лесно, бързо и най-важното - много са! Ето и рецептата за тези ретро полумесеци от пандишпан с орехи :
Ретро полумесеци от пандишпан
Продукти:
5 средноголеми яйца
1 ч.ч.захар
3/4 ч.ч.олио
2 прахчета ванилия
1 1/2 ч.ч.брашно
1 щипка сода
1/2 ч.ч.орехи
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Първо разбийте хубаво яйцата и захарта на пухкав крем.
Готовата смес изсипете в тавичка, предварително покрита с хартия за печене. Най-отгоре поръсете с натрошени орехи.
Печете на 200 градуса около 30 минути или до суха клечка. Още топлия сладкиш поръсете с пудра захар.
С помощта на чаша нарежете сладкиша на полумесеци, но може и на всякакви други формички - по желание!
Да ви е сладко!