Помня как си предаваха рецептата на малко жълто листче! Намерих я в архива и веднага я забърках:...
1 Декември 2016
223880
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Торта Крем Брюле - ще стане любимият ви десерт не само заради вкуса си. Разбира се, получава се много вкусна и нежна, но приготвянето ѝ не изисква особени умения.
Тортата се състои от тънки и леки шоколадови блатове , слепени с нежен и пухкав яйчен крем . Как да не си отрежеш парченце!
Съставки:
2 чаши захар
230 гр.
масло
1 чаша заквасена сметана
3 1/4 чаши брашно
1/2 ч.л. сода
500 мл прясно мляко
4 с.л. какао
ванилия на вкус
Приготвяне:
- Разбийте 1 чаша захар с една супена лъжица меко масло, добавете заквасената сметана, 3 чаши брашно и оцета, в който е угасена содата.
- Замесете тесто и го разделете на 2 части. Към едната добавете 2 супени лъжици какао.
- Разделете и двете топки тесто на по 3 части, и разточете общо 6 кори.
- Изпечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5-10 минути.
- За да приготвите крема, смесете 3 супени лъжици брашно, млякото, яйцата, чаша захар, ванилията и сложете на котлона. Оставете сместа да къкри, докато се сгъсти.
- Отделно разбийте двеста грама меко масло и 2 супени лъжици какао. Постепенно добавете охладения крем, като бъркате непрекъснато.
- Слепете блатовете с крем, като редувате светъл и тъмен, и пъхнете тортата в хладилника за една нощ.
- По желание украсете с натрошени орехи, настърган шоколад или просто поръсете с какао и пудра захар!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари