Понижаване риска от инфаркт с уиски

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Понижаване риска от инфаркт с уиски
19134
Снимков материал: pixabay.com
Понижаване риска от инфаркт с уиски

100 грама уиски дневно засилва съпротивителните сили на тялото против рака, показва ново изследване.
Уискито е богато на антиоксиданти, ограничаващи растежа на раковите клетки. То съдържа елагова киселина, която има свойството да ограничава взаимодействието на ДНК-то с някои канцерогенни вещества като нитрозамини и полициклични ароматни хидрокарбони.
Уискито оказва благоприятно влияние при алергии и простуда.

Питието помага и при болки в гърлото, ако към него се добавят лимон и гореща вода. Не бива обаче да се прекалява с консумацията на тази смес.
Уискито предпазва от кръвосъсирване и задръстване на артериите и така намалява рисковете от инфаркт. Тъй като е богато на антиоксиданти, то ограничава окисляването на липопротеините в кръвта, а от там и сърдечните заболявания.
В умерени количества уискито се препоръчва на хора с наднормено тегло. Има ниско калорийно съдържание и не съдържа мазнини. Подпомага храносмилането и овладяването на апетита и преяждането.
Сред останалите установени здравни ползи от уискито са поодобряване на паметта, намаляване на стреса и безпокойството, подобрение на съня, удължаване на продължителността на живота.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft