Понички като купешките

вход през zajenata.bg
Понички като купешките
admin
Добавена от: admin
76612
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
480 гр. меко брашно
1 чаена лъжичка суха мая
щипка сол
2 супени лъжици (40 гр.) захар
2 яйца
1 ванилия
240 мл. прясно мляко
225 гр. масло или маргарин
За бялата глазура:
60 гр. пудра захар
2 супени лъжици сметана
екстракт от ванилия

В съда, в който ще месите, пресейте брашното, добавете солта, маята и разбъркайте. 
Загрейте леко млякото, добавете захарта, ванилията и яйцата и с вилица или тел леко разбийте. Добавете сместа в брашното и с миксер или на ръка омесете добре. С намазнени ръце извадете тестото, поставете в тавичката, в която ще втасва, която също сте намазнили. Покрийте със стреч-фолио и оставете в хладилника да престои 30 минути. 
Докато тестото почива - на стайна температура разбийте размекнатото на стайна температура масло на пяна. Разделете на четири равни части. 
Извадете тестото от хладилника и върху леко побрашнен плот разточете кора 30х45 см. Намажете кората с 1/4 от маслото. Прегънете късата страна от кората до половината, същото направете и с другата страна, след което сгънете кората точно по средата - там където се срещат двата края. Увийте така полученото тесто отново във фолио, отново върнете в хладилника да престои 30 минути, извадете, разточете го отново започвайки от по-късата страна в същата форма и размери, отново покрийте с другата четвърт от маслото и сгънете както преди. Увийте във фолио, поставете в хладилника да престои 30 минути, след което повторете същата процедура - общо четири пъти. 
След като сте приключили с четвърто намазване, отново повторете процедурата със загъването на кората, разточете на кръг и изрежете с формичка кръгове - трябва да изрежете 12 кръга. В средата на всеки изрежете с по-малък предмет или форма по-малки кръгчета. Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене. Върнете така оформените тестени кръгчета да пренощуват в хладилника. 
На сутринта ги извадете и оставете на стайна температура да престоят около 1 час. Изпържете ги в обилно количество олио. Извадете върху салфетка да се попие излишната мазнина. 
За глазурата: 
Смесете всички съставки - ще получите красива бяла глазура, с която да залеете готовите понички. 
Забележка:
Ако изпържите поничките в палмово масло, тестото няма да попие толкова мазнина.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft