Понички с шунка и кашкавал
15 Август 2014
15997
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Замесва се тесто от брашното, сварените и пасирани картофи, жълтъците, солта, маслото, маята и топлото прясно мляко. Тестото се оставя настрана да почине малко, а през това време се приготвя плънката: шунката и кашкавалът се наситняват, овкусяват се с черен пипер, добавят се магданозът и сметаната и се обърква добре.
Тестото се разточва и нарязва на правоъгълници. В средата на всеки правоъгълник се слага малко от плънката и се завива на поничка. Пържат се в сгорещено олио до зачервяване. Готовите понички се отцеждат върху домакинска хартия от излишната мазнина.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари