От съставките за тесто омесете средно меко тесто.
Разделете го на 5 топки.
Оставете топчетата тесто да престоят 30 минути.
От всяко топче разточете кора, поръсете я с олио.
След това прегънете от двете страни до половината.
Отново поръсете с олио и нанесете част от изварата.
Прегънете и от другите две страни.
С ръце нагънете кората, но не много.
Подредете така приготвените кори в тава, поръсете ги с олио и ги поставете да се пекат на 200 градуса, докато хубаво се зачервят.
През това време поставете водата, солта и олиото да заврат в тенджерка.
След като баничките са изпечени, поръсете ги с врялата вода и поставете във фурната още малко, за да попият водата.
Изпечените банички покрийте с кърпа леко да изстинат и след това ги поднесете с кисело мляко.
Попарени банички
9 Май 2015
10522
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари