Попарени банички

вход през zajenata.bg
Попарени банички
admin
Добавена от: admin
10522
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
400 гр. брашно
1/8 кубче мая
1 непълна чаена лъжичка сол
3 супени лъжици олио
щипка захар
около 220 мл. хладка вода
За попарването:
200-250 мл. вода
3-4 супени лъжици олио
1/2 чаена лъжичка сол
Освен това:
250 гр. извара

От съставките за тесто омесете средно меко тесто. 
Разделете го на 5 топки. 
Оставете топчетата тесто да престоят 30 минути. 
От всяко топче разточете кора, поръсете я с олио. 
След това прегънете от двете страни до половината. 
Отново поръсете с олио и нанесете част от изварата. 
Прегънете и от другите две страни. 
С ръце нагънете кората, но не много. 
Подредете така приготвените кори в тава, поръсете ги с олио и ги поставете да се пекат на 200 градуса, докато хубаво се зачервят. 
През това време поставете водата, солта и олиото да заврат в тенджерка. 
След като баничките са изпечени, поръсете ги с врялата вода и поставете във фурната още малко, за да попият водата. 
Изпечените банички покрийте с кърпа леко да изстинат и след това ги поднесете с кисело мляко. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft