продукти (A) :
250 гр. твърдо масло
200 гр. захар
1 с.л. портокалова кора
2 с.л. портокалов сок
5 жълтъка
150 гр. смес от цитрусови корички
250 гр. бяло брашно
2 ч.л. бакпулвер
250 гр. кисело мляко
1 ч.л. портокалова есенция
продукти (B):
5 белтъка
50 гр. захар
1/8 ч.л. кремотартар (вид набухвател в сладкарството)
Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете и покрийте с хартия за печене дълбока правоъгълна форма около 22 см.
Разбийте маслото и захарта на крем на ниска скорост с миксер – около 15 минути, докато кремът стане пухкав. Прибавете в получения крем жълтъците един по един и разбивайте още 5-6 минути. Добавете портокаловата кора и сок, киселото мляко и портокаловата есенция.
Превключете миксера на ниска скорост и добавете пресятото брашно, бакпулвера и сместа от корички. Разбъркайте добре и оставете настрана.
Разбийте белтъците, захарта и кремотартара на максимална скорост, докато станат твърди. Разбъркайте половината от получената целувчена смес в тестото и разбъркайте добре. Продължете да добавяте останалите белтъци.
Излейте тестото в приготвената форма и печете около 1 час.