
Маслото се разтопява и се разбива със захарта на пухкав крем. Прибавят се последователно яйцата, млякото, брашното, смесено с бакпулвера, и накрая орехите и настърганата портокалова коричка. Сместа се изсипва в намазнена форма за кекс и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин. Междувременно сокът от портокала се кипва на котлона, добавя се кафената чашка захар и се оставя да поври около 3 мин. Сваля се и се оставя да изстине. След като кексът се изпече, оставя се за десетина минути да се охлади малко, вади се от формата в подходящ съд и докато все още е леко топъл, се залива с приготвения и вече изстинал портокалов сок. Когато сиропът попие добре, кексът се залива с разтопения натурален шоколад (или шоколадът се настъргва отгоре - вместо глазура). Сладкишът се оставя да се охлади добре, преди консумация.