Португалски шедьовър за вечеря, възродете любовта към картофите и забравете за традиционните скучни ястия с тях

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Португалски шедьовър за вечеря, възродете любовта към картофите и забравете за традиционните скучни ястия с тях
Португалски шедьовър за вечеря, възродете любовта към картофите и забравете за традиционните...
46013
Португалски шедьовър за вечеря, възродете любовта към картофите и забравете за традиционните скучни ястия с тях
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Картофите са най-достъпните и любими зеленчуци, изпод ръцете на опитни домакини в различни интерпретации: пържени, варени, задушени, печени във формата на картофени палачинки или кюфтета, както и за салатка и пюрета. И ако мислите, че не можете да изненадате никого с картофено ястие, ние ще ви разубедим!

Това ще стане вашето любимо ястие! Бързо, лесно и най-важното всички съставки са на разположение и могат да бъдат намерени във всяка кухня. Това е толкова вкусно, че една порция няма да бъде достатъчна.

 

Картофи по португалски

 Картофите, изпечени по такъв необичаен начин, се втурнаха към нас от Португалия. В ресторантите там се сервират като странично ястие за месо, риба и дори морски дарове. Но всъщност това ястие е толкова невероятно, че е напълно достатъчно и само по себе си.

 

 

Необходими съставки:

8 картофа
30 г масло
2 ч.л. розмарин
4 скилидки. чесън
40 мл зехтин
сол на вкус

Оригиналната рецепта предполага използването на млади картофи , но това не е необходимо, можете да вземете картофи с тънка кожа - във всеки случай, то ще бъде необичайно вкусно!

ПОДГОТОВКА

  1. Картофите са добре измити и сварени. След това го оставете настрана и изчакайте да се охладят.
    смачкани картофи как да готвя
  2. Сега най-интересното! Всеки картоф трябва да бъде леко натиснат с лъжица. Картофите трябва да се счупят, но в никакъв случай не да се разпаднат.
    печени картофи в коричка във фурната
  3. Във формата за печене на картофи, полейте зехтин. Нарежете скилидките с чесън и ги разпределете равномерно на дъното на купата.
    картофено лющене във фурната
  4. Натиснете картофите под формата на пукнатина, поръсете със сол (препоръчваме да използвате морска сол) и поръсете с розмарин. Розмаринът е по-добре да е пресен, но можете да го използвате и като суха подправка.
    картофи в униформа в рецептата на фурната
  5. Нарежете маслото на кубчета. Поставете 1-2 кубчета за всеки картоф и, ако е необходимо, допълнително полета с малко количество зехтин.
    картофи в униформа във фурната
  6. Загрейте фурната до 180-200 ° С. Печете картофите, докато хванат златиста коричка. Готово! Сервирайте това необичайно ястие, напоявайки с ароматно масло.
    как да се пекат картофи в коричка във фурната
 

Между другото, няма да имате нужда от други подправки като червен пипер или черен пипер. Розмаринът и чесъна дават уникален вкус! Е, ако сте фен на зелен лук, не забравяйте да поръсите готовото ястие с него.  Ароматните картофи с кожичка  , ще послужат като отлична гарнитура за всяко месо или риба и, между другото, сама по себе си е самодостатъчно и задоволяващо ястие. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft